bekar kadın vs metres

Zor... nikah bağını boynuna asmamış kadın olmak zor... Özgürlük olduğunu ileri sürenler olabilir, olabilir... Küçük dünyasında her gün 10 kişi gören, olanı biteni sorgulamayan biri mutlu, huzurlu hayatına devam edebilir. Ne güzel.


Sizlere "bekar" tabir ettiğimiz nikahlanmamış gençk kadın ile metres karşılaştırması yapmak istiyorum.

Varsayalım ki, ikisinin de hayatında bir partneri olsun, o da erkek olsun.

* Bekar kadın ilişkisini göreceli olarak daha göz önünde yaşayabilir, belli insanların (akraba falan) göremeyeceği yerlerde sosyalleşilebilir.

* Metres, kendi istese de gizli yaşamak zorunda, hem racon onu gerektirdiğinden hem partneri öyle istediğinden.

*Gizli yaşamak metrese sosyal olarak göreceli "iyi kadın" damgasını getirebilir. İlişki olabildiğince gizli olduğundan, kadın sadece "bekar" ve "yalnız" bir kadın olarak görülebilir.

* Diğer yandan bekar kadının sevgilisi olduğu başkaları tarafından görüleceğinden, evli olmadan erkeklerle sürtme damgasını yiyeceği açık ve nettir.

*Metres olan kadın, her ne kadar ikincil durumda düşünülse de aslında metres olduğundan tercih edilmiş oluyor yani sevgilisi "evlilik" hayatından kalan zamanda ki zaman ayırmaya azami özen gösterir, sevgilisiyle birlikte olur.

* Bekar kadın ise, metresle karşılaştırıldığında daha görünür olmasına rağmen, sosyal ilişki süzgecine saf balık gibi takılır. Toplum evliliği saydığından, kendisi de evli olmadığından hep görünmeyen bir gizlilik içinde yaşanır ilişki.

*Metres kadın, zaten underground bir ilişki olduğundan akraba gibi teferruatlara takılmaz.

* Oysa bekar kadın, evli olmadığından zoraki olarak akraba olaylarına takılmaz. Görünüşte el öpme merasimlerinden yırtma gibi görünse de, satır aralarında bu ilişki içerisinde yalnızlığa itilme hissiyatına dönüşebilir.

*Metres, belli başlı durumlar dışında (mafya babasının sevgilisi olma gibi) ilişkiden sıkıldığında çekip gidebilir.

*Fakat bekar kadın ilişkiyi bitirse de sosyal olarak ona buna nedenleri konusunda hesap vermekle yükümlüdür.

Şimdi bu noktadan bakılınca ilginç geliyor olabilir ancak sosyal olarak dışlanan kişiler alsında gözümüzün önünde olan ve gayet "normal" saydıklarımızdan daha iyi konumda olabilirler.

Bir bekar kadının yani nikahlı olmayan kadının sosyal olarak yaşadığı sıkıntılar çoğu zaman görünmez ve acı vericidir.

Üniversite, lise çağında eğlence olarak görülen pek çok şey, toplum ondan nikah beklerden bunu reddeden kadınlar için kocaman bir yüktür. Gerçekte et, kan, can olarak var olsa da sosyal statüde olmadıklarından hep sondan gelirler. Kısaca sosyal olarak metrestirler, metresmişler gibi hissettirilirler.

Sorun ünvanda değil dışlanmışlıktadır.

O nedenle sevgili erkekler, sosyal olarak her bok önünüze serilmişken, kadını da aynı kefeye koymayın. Kadınların önünde kimsenin göremediği ama kol gibi bir engel var ve 20 li yaşların yarısından sonra kadının tam da boynundan sıkıyormuş.

Ve sevgili kadınlar, kıssadan hisse size söyleyebileceğim şey ise, metres olun ama hayatın size kendinizi metres gibi hissettirmesine izin vermeyin.

0 comments:

Copyright © 2008 - Nobody's Wife - is proudly powered by Blogger
Blogger Template