Erkeklik!

Bunlar erkekse... 

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11412530.asp?gid=229

Haberda okunan, bilinen aleni olan tecavüz haberleri. Hergün pekçok kadın, partnerleri tarafından tecavüze uğruyor. 

Araştırmalar, kadınların yabacılardan çok tanıdıkları tarafından tecavüze uğradıklarını gösteriyor. Medyada bize gösterilen, tecavüz ancak sen ailenle kavga edip kaçarsan, seni kötü yola düşürmek isteyen kötü adamlar tarafından olur efsanesi sadece bizi uyutmak için. 

Evet! bu senaryo vardır ve gerçektir. Ancak tek senaryo değildir. 

Evden kaçarsan, yabancı amcaların elinden bişey yersen olacağı budur türünden yaklaşımlarla kandırılmayalım! Tecavüz daha çok "ev"de oluyor! Kadın bedenini hane içinde "mal" gibi gösteren anlayış, sokakta da aynısını devam ettiriyor tabi ki. Kadın bedenine dokunulmasını kabul etmiyoruz. 

Erkekliği sorgulayalım! Femizmi yakmak yerine, kendini sorgulamaya başla! 

1 comments:

PangaeaProxima said...

Cinsel şiddeti özellikle tecavüzü kurguda bir ceza unsuru olarak kullanıyorlar evinden kaçan kız, cinselliğini kullanarak güç elde etmeye çalışan açgözlü kadın, kara koyun, başına buyruk bildiğini okuyan büyük sözü dinlemeyen kızlar hep tecavüze uğruyorlar Avrupa sineması bile pek seviyor bu cezayı. Sonunda da "e be kızım aklın nerdeydi?" der gibi izliyor üçüncü kişiler. Nasreddin hocanın evi soyulmuş komşuları "e be hocam hiç kapı kilitlenmez mi; hiç yastık altına konur mu altınlar; insan hiç camını kapısını kontrol etmezmi" diye akıl vermeye girişmişler. Hoca durmuş durmuş "e be komşular bu hırsızın hiç mi günahı yok?" demiş. Bu da o hesap, varsın Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'sinden daha hin olsun bir "kız" ya da ailesine çevresine hiç saygısı olmayan serseri bir "kız" olsun işlenen suçu haklı çıkarır mı? Toplumun penisten bozma copu işte, vurun kahpeye!

Copyright © 2008 - Nobody's Wife - is proudly powered by Blogger
Blogger Template