Çıplaklık ve Utanç -bilmem kaç-
















Kitabın son 5 bölümüne girdim ki konular da daha bi hareretlendi. Cadılık üzerine derinn derinnn araştırmalarım yok ama severim üzerine okumayı. Değişik bir türüyle hala dünya üzerinde var olduğundan (yakmalar yani) üzerine kafa yormayı seviyorum.

Kitapta malum çıplak ve utanç üzerine olduğundan cadılık olayını da buradan bakarak vermiş. Cadı olduğu atfedilen kadınların çıplak bir şekilde yargılandıklarını reddederek, aslında yargılanma ve işkence süresince de kadınların üzerlerinde ketenden çuval ya da benzeri gömlekler olduğunu söyler. Tabi kendi yargısını kendisi kesmek isteyen dönem insanlarının, "şüphelendikleri" komşularını evlerinden çıkarıp, soyup cezalandırdıklarına da yer vermiş. Ancak burada bahsedilen engizisyon ya da dönemin diğer yargı birimleri. 

Anlatılmak istenen, çıplak kalmanın ne olursa olsun "ayıp, kötü, küçük düşürücü" bir durum olduğu ve dolayısıyla kimsenin o kadar iğrençleşmek istemediğidir. 

Benim için daha çarğıcı olansa, cadı olduğu iddia edilen kadınların vücudunun aranarak şeytanın bıraktığı işaretlerin araştırılması olayıdır ki burada kadının tüm kılları traş edilerek bu yapılırmış. İlginç olan kısmı, kadınlar özellikle pübik (cinsel organ etrafındaki yani) kılları kesildiğinde kendilerini çok aşağılanmış hissediyorlarmış.

Yani pübik kıllar bir nevi cinsel organların mahremiyetini koruyan bir kıyafet gibi, kadın çıplak da olsa kılların orada olması bir derece kadar katlanılabilir bir durum yani. 

Sonra yine engizisyon bu kıl aldırılmasını da engelliyor falan. Çeşitli nedenleri var tabi. Bunlardan biri kadının kendini kötü hissetmesi (ulan cadı diye yargılıyosun zaten yoktan yere) diğeri de traş eden amcaların bu kadınlara "dayanamayıp" tecavüz etmeleri nedeniyleymiş.

Hani bizim türk filmlerinde de "kötü yola" düşen kızların saçı kesilir de kızların yırtık yırtık ağlamalarını görürüz ya, sanırım öyle bir durum.

Kıl denen şeyin külliyen düşmanı olduğumdan beni o sahneler etkilemezdi pek. Amaan saçını kısa mı yaptılar, ne var bence çok güzel olmuş diye bakardım. 

Pubik kıl olayına gelince, veyy paşam allah razı olsun da denilebilir bence :) 

Ayrıca pubik kıl olayını günümüzde kadınlar kafalarında halletmiş olsalar da neden erkekler sankim çükleri düşecekmiş gibi davranırlar? Bi de kıllı seven insan tipi var ki hiçbir cinsiyetini anlayabilmiş değilim! 

Diğer yandan cadılık olayına ayrıca girmek gerekir ki orada daha sert bir şekilde duygu ve düşüncelerimi dile getirebilirim.

2 comments:

pam said...

kıllar da seksi bulunabilir ne var ki bunda :) hem doğallar. hem de acısız bi epilasyon yöntemi yok. belirgin bi yararı olmayan bişey için o kadar acı çekmeye değdiğini düşünmüyorum. estetik anlayışı da değişebilen bişey. kıllı da güzeliz yani bence :)

Nobody's Wife said...

hehe katılıyorum orasına. Ben şahsen kıl sevmeyen bi tipim, diğer yandan kadın ve erkek farketmez tüylerini alıp almamaları ve de alacakları zaman da sıklığı onlara kalmış bir durumdur.

Kıllar da seksi bulunabilir tabi ama benim dünyamda değil, gerçekten :) Şimdiye kadar kıllı hiçbir erkeği seksi bulmadım...

Copyright © 2008 - Nobody's Wife - is proudly powered by Blogger
Blogger Template