Çıplaklık ve Utanç

Facebook ve Bloglar... Bunlar insanların kendilerini özgürce gösterebildikleri yerler mi? 


Bence hayır. 

Bence hepimiz bir yere kadar gösterebiliriz kim olduğumuzu ya da yazabiliyoruz yazmak istediklerimizi. 

Ordan burdan kurcalarken süper bloglar buldum, bunlardan biri istanbullu bir hatunun kendi cinsel hayatını sansürsüz yazdığı bloguydu. aması var tabi, ismi yoktu. Takma bir isimle yazmıştı. Yazabilir mi kendi ismiyle? Hımmm bence yine hayır. Çünkü o kadın hergün yolda karşılaştığın biri olabilir. Kimse "hanım hanımcık" lakabından sıyrılmak istemiyor ama geceleri kurt adama dönüşmekten de süper keyif alıyor.  Bu sorun mu? Çok da değil ama benim baktığım yerden bu durum genel olarak özgürleşmemizi etkileyen bir şey. Yani gizliden yapılan şeylerin, saklı olması "ayıp" kültürünün yeniden yapılandırılması genel için zararlı ama o ablanın hayatını kurtaran bişey. Neticede onu özgürleştiren bir durum.

Hepimiz Irina Palm olmayı seviyoruz aslında :) Kısmen zevkli bir durum tabi. Teknolojinin gelişmesiyle ne kadar çok Irina Palm olduğumuzu öğreniyoruz dünya çapında. "yalnız" olmadığını öğrenmek insana cesaret veriyor tabi bir ölçüde. 

"Çıplaklık ve Utanç" diye bir kitap aldım. Uygarlaşma Sürecinin Miti serisindeki 4 kitaptan ilki. Alman bir yazar cinsellikten bakarak yorumlamış "uygarlaşmayı". hehe tam benlik cinsinden.

Kitap, şimdiye kadar uygarlaşma üzerine yazılmış tezleri kısmen çürütme amacını taşıyor. Efenim eski Yunanlılarda insanlar çıplaklığa saygı duyuyodu da biz büyüdük ve yozlaştı dünya ifadesine nanik çekerek, olayın hiç de öyle olmadığını gösteriyor falan.

Eneem bazı yerlerde için kurudu tabi. Eski Yunanlılarda mı? diye hayıflandım bi süre :) 

Neyse bu kitaptan ve okuyabilirsem bu seriden bana çook ekmek çıkar! 

Sadece cinsellik üzerine bir blog olur ki! 


0 comments:

Copyright © 2008 - Nobody's Wife - is proudly powered by Blogger
Blogger Template